Всеки  фен познава добре обложката на емблематичния албума на Pantera

...
Всеки  фен познава добре обложката на емблематичния албума на Pantera
Коментари Харесай

Истина ли е, че човекът от обложката на емблематичен албум на Pantera е многократно удрян

Всеки  почитател познава добре обложката на емблематичния албума на Pantera - Vulgar Display of Power на от 1992 година Гневно, бунтарско принуждение, изобразено посредством фотография с жесток удар в лицето.
 3 книги за уикенда и за историята на Дейв Грол, Queen и Pantera
3 рок книги за уикенда

Историите на Дейв Гроу, Queen и Pantera

Но става известно, надълбоко вкоренената градска легенда за метода на снимане на фрагмента е погрешна. Това твърди самият фотограф Брад Гийс. Легендата, популяризирана от години, гласи, че инцидентен мъж от улицата се е съгласил да бъде удрян неведнъж - за 10 $ на удар - с цел да се направи фрагментът.

Въпреки това през годините самите членовете на Pantera доразвиват легендата за индивида от улицата. Покойният барабанист Вини Пол е заявявал пред медиите, че мъжът е бил ударен 31 пъти, с цел да се направи изображението. Басистът Рекс Браун пък упорства, че ударите са били 32.

А истината е, че обложката на Vulgar Display of Power е резултат от професионална фотосесия, както изяснява Гийс пред Loudwire. И действителният (професионален) модел на корицата въобще не е бил удрян. Просто изображението е било обработено след това, с цел да се сътвори илюзията за придвижване.

" Искаха ръка, пестник която да удря дългокос мъж, а по това време дългокосите модели бяха извънредно известни ", спомня си фотографът за инструкциите на Pantera. " Аз започнах да диря подобен и от организацията Ford Model Agency ми се обадиха и споделиха: " Хей, имаме дългокос модел, който идва от Лос Анджелис. " Той пристигна и беше съвършен за фотосите. Името му е Шон Крос. В последна сметка станахме положителни другари. "

Разказвайки още за изображението, което в последна сметка става корица на албума на Pantera, Гийс споделя още: " По това време бях станал доста прочут със стила, който развивах - който акцентираше на чувството за придвижване във фотографиите. Правех фотоси и комбинирах стробоскопично осветяване с волфрамов филм, а по-късно поставях скоростта на пандиза на фотоапарата си на ниска скорост. "

" Чрез придвижването фотосите се размазваха. И се получаваше това поразително придвижване. Бях прочут с това и допускам, че затова групата ме потърси. Защото желаеха да придадат някакъв тип драматизъм на това, което можеше да бъде просто елементарна картина ", прибавя още фотографът.

А по отношение на създалата се след това градска легенда, Гийс изяснява: " Чувал съм тази история и хората са ме питали доста пъти. Но нищо от това не е правилно. Все отново моделът беше леко притиснат, факт, само че в никакъв случай не е бил същински удрян. "
 Кой е измислил името на Metallica - какво разкри Ларс Улрих по въпроса
Ларс Улрих разкри кой е измислил името на Metallica

Не е не е никой от групата

В същия подтекст продуцентът на Vulgar Display of Power - Тери Дейт си спомня, че починалият на Pantera Даймбег Даръл е направил макет на обложката благодарение на копирна машина, като е движил изображението по време на копирането, с цел да имитира придвижване. Много евентуално е това също да е спомогнало за появяването на легендата за индивида от улицата.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР